Maska za lase – recept za rast las

Maska za lase iz naravnih in popolnoma neškodljivih sestavin, ki jo, mimogrede, lahko uporabiš tudi kot blazam, bo tvoje lase izdatno nahranila, navlažila in obnovila vse od korena do konic. Bogato in hranljivo masko si lahko narediš sama, iz sestavin, ki jih večinoma imamo vsi pri roki. Če imaš suhe lase, za odlično masko potrebuješ le tole:

  • 3 jedilne žice olivnega olja (lahko tudi kokosovo)
  • pol skodelice medu
  • eterično olje poprove mete (odličnega in cenovno ugodnega imajo v DM drogeriji)
  • toplo in suho brisačo

Med in olje zmešaj, dodaj 10 kapljic eteričnega olja poprove mete in dobljeno masko nanesi na lasišče. Glavo ovij s toplo brisačo in pusti delovati 30 minut, če imaš voljo pa lahko tudi čez noč. Nato lase operi s šamponom


Za rast las

Če si zelo želiš daljše lase in ti vse prepočasi rastejo, pa lahko zmesi olivnega, kokosovega olja in medu dodaš eno jajce, bodo z redno uporabo tvoji lasje rasli hitreje.

Vredno je poskusiti, tvoji lasje ti bodo zagotovo hvaležni. Če se ti z izdelavo maske ne da ukvarjati, lahko povsem naravno masko tudi kupiš. Preveri kaj vse lahko počneš z našim balzamom za suhe in poškodavane lase (ki ga lahko uporabiš tudi kot masko in celo namesto pene za britje).