Balzam za lase +++

  • Si pogosto barvaš ali likaš lase?
  • Imaš težave z razcepljenimi konicami, z letečimi, »krepastimi« lasmi po sušenju?
  • So tvoji lasje hitro mastijo in jih zato skoraj vsakodnevno umivaš?  
  • So poškodovani, izsušeni, ti izpadajo?  
  • Se ti po izpiranju šampona zgodi, da je razčesavanje boleče ali pa so lasje kot en skupek zbite slame, ki jo je brez uporabe balzama povsem nemogoče razčesati? 

Gotovo veš, da mnogi preparati, ki jih uporabljamo, da bi naši lasje bili lepi in da bi imele pričesko, kakršno si  želimo, zaradi škodljivih sestavin lahko trajno poškodujejo naše lasišče. Kemijske spojine ne delujejo zgolj površinsko, temveč tudi globinsko, zato lahko lasje izgubijo svojo prvotno lastnost, postanejo drugačni in bolj občutljivi za nadaljnje vplive. In že se znajdemo v začaranem krogu. Na lase nalagamo nove in nove preparate, ki obljubljajo čudeže, stanje pa se v resnici ne izboljšuje ali pa se celo še poslabša. V preteklosti se je vse to pogosto dogajalo meni. Ko mi je bilo vsega dovolj, krizo z lasmi pa sem imela zares hudo (več o tem si lahko prebereš v prispevku Kako se je začela GaiaLuna), sem naredila svoj prvi domač balzam za lase. Pa drugega in tretjega in nevemkaterega, s katerim sem bila končno zadovoljna in vsi moji “testni subjekti” 😉 tudi.


Ustvarila sem domač balzam za lase, iz preprostih sestavin, ki ga lahko tudi ješ! Popolna hranilna bomba za lase in lasišče.

Ne trdim pa, da je okusen. Diši krasno, vendar okus razočara 😀
Balzam za lase GaiaLuna sestavljajo skrbno izbrane, bogate, hranilne sestavine. Naj jih omenim le nekaj: makadamijevo olje, karitejevo in kokosovo maslo, izvleček koprive in rožmarina, med, fitokeratin in provitamin B5. Celo dodani konzervans je organskega izvora.

Vse omenjene sestavine bodo tvoje lase obnovile, jih nahranile in globinsko navlažile, popravile bodo posledice barvanja in likanja ter jih zaščitile pred zunanjimi vplivi. Tvoji lasje bodo gladki, mehki in svilnato sijoči. Če so se ti lasje hitro mastili, ti jih zdaj ne bo več treba tako pogosto umivati, kar bo za tvoje lase imelo dodaten pozitiven učinek, saj lasišče po vsakem umivanju potrebuje nekaj časa, da vzpostavi svoje normalno ravnovesje.


In še nekaj, balzam lahko zaradi povsem naravnih sestavin uporabljajo tudi otroci.

Da bi pri negi tvojih las dosegla maksimalen učinek, ti dam še nekaj drobnih, a koristnih nasvetov. Lasje nimajo radi vroče vode, ker jih le-ta naredi bolj lomljive, zato jih vedno umivaj z mlačno vodo. Pri umivanju lasišče nežno masiraj in ga nikoli ne drgni premočno , saj lahko to povzroči praske, vnetja in oslabi lasne folikle. Tudi pri brisanju bo lasem prijalo, če jih z brisačo zgolj potapkaš, kajti pretirano drgnjenje jih prav tako poškoduje.


Balzam za lase GaiaLuna lahko uporabljaš namesto pene za britje!

Zakaj? Pri britju se povrhnjica kože poškoduje. Z nanosom balzama tako ne boš vnašala v telo strupenih sestavin, temveč sestavine, ki kožo celijo in obnavljajo. 


Balzam za lase / maska za lase / serum za lase

Manj absurden primer uporabe našega balzama za lase je uporaba aka “maska za lase”. Lahko ga uporabljaš na dva načina:

  • po pranju si ga nanesi na vlažne lase za pol ure in nato dobro speri (lasišče izpusti) ali
  • pred pranjem las si ga lahko naneseš na suhe lase in pustiš celo noč. Nato izpereš in normalno umiješ lase. Najbrž si že sama ugotovila da pri tem načinu ponavadi ni potrebno po pranju zopet nanašati balzama 😉
  • po pranju si ga lahko naneseš minimalno količino na že osušene lase. Vzameš za grah balzama za lase, razmažeš med dlanmi in nežno naneseš na lasne konice in vrhnje bolj poškodovane lase