Kako hitreje do dolgih las?

Rast las je postala kar zakomplicirana tema, saj je okrog nas polno informacij in v vsej tej poplavi je res težko vedeti kaj resnično deluje in kaj ne. Če si že brskala za temi informacijami, sigurno poznaš že vse od rožmarina, poprove mete, riževe vode, raznih sprejev za rast las, koprive pa vse do prehranskih dodatkov, kolagena, MSM-ja… Ni da ni 🙂

Ob vsem tem mi je kar težko, ko vidim koliko ljudje zapravljajo za vse možne dodatke in preparate, saj sama rast las v resnici sploh ni tako zakomplicirana, ko ko jo 1x razumeš.

Si se kdaj vprašala, zakaj nobena velika firma v svojih izdelkih ne uporablja riževe vode in drugih naravnih, zeliščnih sestavin? Morda se le-te znajdejo v kakšnem izdelku v najmanjšem možnem procentu, le zato, da lahko na embalažo napišejo, da izdelek vsebuje to sestavino.

Vrjemi mi, vodilnim proizvodnjam kozmetičnih izdelkov je kratko malo vseeno za tvoje lase.

Vse si želijo le tvoj denar. Njihov cilj in poslanstvo nista zdravje tvoje kože in las ampak nagrabiti si čimveč tvojega denarja v svoje žepe… Ker če bi ustvarili izdelek, ki resnično deluje na dolgi rok, bi kmalu ostali brez dela 🙂

Torej, razumeti moraš kako rast las resnično deluje.
Zakaj imajo nekatere lase do popka, druge pa imajo občutek, da jim lasje sploh ne rastejo, saj imajo lase konstantno na enaki dolžini?

Zato, ker tiste prve počnejo nekaj drugače! 🙂

Na tem mestu naj te opomnim, da si najbrž, če si imela kdaj pobarvane lase, opazila tudi narastek. Nekatere si ga redno tudi barvate. To je zelo pomembna in pogosto spregledana informacija.
Ker tvoja dolžina las ostaja enaka misliš, da ti lasje sploh ne rastejo.

Torej, če so zrasle korenine in imaš narastek, zakaj potem lasje niso daljši?

Tukaj vidiš zakaj vsi preparati za hitrejšo rast las pravzaprav ne delujejo- vsaj ne kar se tiče dolžine las. Lasje že lahko rastejo hitreje, a če ne odpraviš resnične težave, bo tvoja dolžina las ostajala enaka.

Kako torej prenesti 3cm rasti iz lasnih korenin do dejansko 3cm daljših las?

Odgovor na to je zelo preprost, a večinoma spregledan: Skrivnost je v tem, da se tvoje lasne konice zlomijo in odpadejo.

Konice tvojih las so dejansko najstarejši, najbolj poškodovani in izpostavljen del las (drgnejo se v oblačila, nahrbtnike, torbice, poškodujejo se z likanjem, nepravilnim česanjem, spenjanjem las v fige, slabim glavnikom, z agresivnimi preparati in šamponi…), zato vsakič, ko se konica odlomi, postane dolžina tvojih las krajša.

A dobra novica je ta, da lase lahko pripraviš do tega, da zrastejo daljši.

Vsa skrivnost se skriva v tem preprostem dejstvu:

ČE LAHKO VSAK CENTIMETER RASTI PRI KORENINAH SPREMENIŠ V DEJANSKO RAST BREZ LOMLJENJA KONIC, BODO TVOJI LASJE POSTAJALI DALJŠI.

Kako to dosežeš?

Pravzaprav preprosto, z nekaj predanosti, redno nego in upoštevanjem spodnjih nasvetov je rezultat zagotovljen!

Poskrbeti moraš torej, da bodo tvoje konice zdrave kot še nikoli do zdaj 🙂

lepi lasje gaialuna komplet za suhe lase

Če želiš to doseči, pa moraš razumeti od kje pridejo zdrave konice. Namreč tvoje konice so bile najprej korenine in za njimi je več let dolga pot. Ko torej gledamo stanje konic, moramo najprej pogledati kako si z njimi ravnala, ko so bile še korenine in kasneje v fazi rasti.

Las je potrebno zavarovati v vseh treh fazah. Če lahko zaščitiš korenine in dolžino las, si lahko zagarantiraš tudi zdrave konice.

Dolžina tvojih las je torej odvisna od kvalitete tvoje “lasne rutine”.

Te zanima kako naj torej izgleda tvoja POPOLNA lasna rutina, da boš končno imela dolge in zdrave lase?

Nujno upoštevaj naslednje 3 nasvete:

1.) KORENINE:
Uporabljaj dober, nežen Šampon brez SLS + Balzam + Oblogo za hitro rast las .
To je osnova. Skrb za zdrave korenine, ki so redno nahranjene in negovane je prvi korak k hitrejši rasti las.

2.) DOLŽINA LAS: Uporaba Balzama brez izpiranja.
Ker se balzam za lase spere in izsuši, je nujno da uporabiš tudi tako imenovani balzam brez izpiranja, ki ga torej ne izpereš, temveč ga naneseš na mokre lase in pustiš na laseh. Ta bo ustvaril zaporo na laseh, jih zaščitil, nahranil in v las zaklenil vlago. Če takšnega balzama ne uporabljaš, se tvoji lasje izsušujejo, zato je to resnično nujen korak. Naš GaiaLuna Balzam za lase je tako naraven, da ga lahko uporabiš tudi brez izpiranja, zato imaš z enim nakupom kar dva izdelka! 🙂

3.) KONICE: Dve besedi imam zate: OLJNI SERUM!
Konice same po sebi nimajo nobene sposobnosti zadrževanja vlage. Če boš z balzamom torej v las vnesla vlago, jo boš z oljem/oljnim serumom zaklenila v konice, saj se olje in voda ne vežeta in tako vlaga ne bo mogla uiti iz konic oz lasu. GaiaLuna Intenzivni serum za lase in konice pa poleg čudovitega jojobinega olja vsebuje še keratin in hialuronsko kislino, ki bosta lase globinsko navlažila in obnovila.

Z upoštevanjem teh nasvetov so tudi moji lasje zrasli že skoraj do popka (od ramen!).

Te trije koraki so popolna in edina rutina, ki jo potrebuješ za čudovite, zdrave in dolge lase. Naj te ne zavede njena preprostost. Brez znanja o laseh in njihovio rasti si nebi mogli kaj dosti pomagati. Ko ti takole podam nasvete in trike izpadejo zelo enostavni, a vrjemi mi, da smo prišli do teh ugotovitev ni bilo prav nič enostavno. Prav zato s teboj delim informacije za katere so bila potrebna leta in leta testiranja, da vam zdaj lahko predam najpreprostejše in najenostavnejše nasvete, ki dejansko delujejo in dajejo trajne rezultate.

S to rutino ti obljubljam boljše rezultate, kot si jih imela do zdaj z vsemi možnimi preparati. Tvoji lasje bodo lepi, zdravi in močnejši. Pa še to- s to rutino boš porabila veliko manj časa in packarije kot s pripravo riževe vode 😀

BONUS NASVETI:

1.) Ne striži konic prepogosto! Tvoj frizer ti bo vrjetno priporočal ravno obratno in rekel, da ti bodo lasje rasli hitreje, če jih boš redno strigla. A to ne drži. Če bi bilo to res, bio že vse imele zdrave lase dolge do riti 😀

2.) Poskrbi za svoj metabolizem. v svoje življenje vključi redno vadbo, zdravo, polnovredno, čim manj predelano prehrano ter poskrbi za dober spanec. Vse to močno pripomore k hitrejši rasti in zdravju las.

Sporoči mi napredek v rasti las, se veselim povratnih informacij! 🙂

Tvoja,
GaiaLuna