Pomoč z Bachovimi cvetnimi esencami

Priznani angleški zdravnik in bakteriolog velik del svojega življenja posvetil iskanju zdravila, ki bi pomagalo odpraviti temeljni vzrok bolezni, ne pa samo lajšalo simptome.
Opustil je delo splošnega zdravnika v Londonu in se preselil na deželo. Izkušnje z bolniki so ga naučile, da so pravi vzrok bolezni negativna čustvena stanja, kot so npr. sovraštvo, jeza, ljubosumnost, strah, obup, malodušje…


Našel je rastline, ki ta negativna duhovna in čustvena stanja pomagajo odpraviti in jih spremeniti v pozitivna, npr. v samozaupanje, ljubezen, sočutje, veselje, mir… Njegova senzibilnost je postala tako močna, da je samo položil na jezik cvetni listič kake rastline in že občutil njen učinek na telo, dušo in duha.
Do esence cveta je prišel, ne da bi poškodoval ali uničil rastlinsko bitje. Cvetove, v katerih je skoncentrirana esenca rastline, je utrgal v brezoblačnem, sončnem vremenu, v stanju njihove polne zrelosti, tik preden bi se osuli. Položil jih je v studenčnico, da je esenca oz. duša rastline lahko prešla vanjo, podobno, kot so to počeli Indijanci.

bachove cvetne esence star

Vsaka esenca tako deluje na določen negativen vzorec obnašanja, ki ga pomaga ozavestiti in potem odpraviti oz. spremeniti v bolj konstruktivnega. Bachovi cvetovi delujejo torej s svojo energijo oz. informacijo, podobno kot homeopatija.

Bachov moto je bil:

»Zdravi osebnost in ne bolezni. Do pravega ozdravljenja ne more priti brez spremembe življenjske naravnanosti, duševnega miru in občutka notranje sreče.«

Bachovi cvetovi so nestrupeni, preprosti po videzu, preprosta je metoda njihove priprave. Vendar Bach svari: »Ne pustite, da bi vas od uporabe odvrnila enostavnost te metode, kajti čim dlje boste prišli z vašimi raziskavami, tem bolj boste lahko ugotavljali enostavnost vsega stvarstva…”

Cvetne esence nam pomagajo, da uravnovesimo svoja čustva, da postanemo boljši, mirnejši, da nas življenjske situacije manj težijo, da postanemo močnejši ter nas čistijo, prečiščujejo negativnih energij in škodljivih miselnih vzorcev.

Pomagajo nam tudi, da postanemo bolj intuitivni, bolj v stiku s seboj in z notranjim vodstvom. Pomagajo nam opuščati staro in se sprostiti.


Cvetne esence se osredotočajo na zdravljenje resničnih vzrokov naših težav in bolezni, ne zgolj na simptome, zelo primerne so tudi za pomoč v krizah in težkih življenjskih situacijah.


»Notranje neravnovesje se pojavi, kadar je osebnost neusklajena z dušo oziroma z okoljem, v katerem živi. To stanje lahko povzroči bolezen najprej na miselno čustvenem in slednjič tudi na telesnem nivoju. Vsak bolezenski simptom, naj bo telesne, čustvene ali duševne narave, nam daje posebno sporočilo, ki ga velja v življenju spoznati, sprejeti in uporabiti. Bolezen ni niti strahota niti kazen, ampak le korektiv- sredstvo, ki ga uporablja naša duša, da nas opozori na naše napake, da nas ubrani pred še večjimi zmotami in nam prepreči, da bi si prizadeli še večjo škodo, ter nas povrne na pot resnice in svetlobe, od katere se nikoli ne bi smeli oddaljiti.« – Edward Bach

Bachove cvetne esence, gaialuna naravna kozmetika

UPORABA ESENC
Uporaba esenc je zelo preprosta. Cvetne esence nimajo nobenih stranskih učinkov ali kontraindikacij. Jemljejo jih lahko dojenčki, otroci, nosečnice, starostniki… Ne da se jih predozirati, zato ste lahko popolnoma mirni pri njihovi uporabi.

Dojenčki in otroci so še posebej odprti za vse vrste zdravilnih energij, zato se nanje zelo hitro odzovejo, saj nimajo zadržkov zaradi katerih bi razmišljali kako le lahko to deluje.
Morda potrebujemo na začetku jemanja večji odmerek kapljic in sčasoma preidemo na običajno doziranje (vsa navodila prejmete ob naročilu kapljic).

KOLIKO ČASA SE JEMLJEJO KAPLJICE?

Ena steklenička kapljic zadostuje za približno en mesec. Po tem obdobju je smiselno preveriti spremembe in počutje (tukaj je zelo dobrodošlo pisanje dnevnika, saj lahko s prebiranjem za nazaj odkrijemo že najmanjše spremembe v počutju, ki jih morda drugače ne bi niti opazili) in se na podlagi tega odločiti ali za nadaljevanje enake mešanice esenc ali morda za prilagoditev in spremembo kakšne esence.
Lahko jih namreč potrebujemo daljše obdobje, da prečistimo globoko zakoreninjena stanja in vzorce, nekatere esence pa potrebujemo le trenutno.

Glede na to, da so Bachove cvetne esence zelo blage, se lahko uporabljajo hkrati tako s kakšno drugo alternativno metodo zdravljenja, kot tudi skupaj s klasično zdravniško pomočjo in zdravili. Med nosečnostjo esence pomagajo tako otroku kot materi.

KAKO HITRO DELUJEJO BACHOVE ESENCE?
Pravila ni. Rešilno zdravilo začne učinkovati takoj, zato ga uporabljamo za nujne primere, pri osebni mešanici in drugih koncentratih pa je odvisno od tega koliko časa v vas že traja čustveno stanje, ki vas vznemirja. Delovanje se lahko opazi že po prvem tednu uporabe, lahko po mesecu dni ali po več mesecih. Pri dojenčkih in otrocih so ponavadi spremembe vidne že zelo hitro.

Najpogostejša napaka je, da se kapljice prenehajo uporabljati, če rezultati niso vidni že po prvi prazni steklenički. V sebi po več let nosimo kopico težav, ki vplivajo na naše čustvovanje in določenih ne gre rešiti že z eno samo majhno stekleničko.

Potrebno se je prepustiti in cvetovom dati čas, da naredijo svoje. Vedno opomnim, antibiotiki začnejo delovati drugi dan, naravni pripravki pa malo kasneje kasneje, a odpravijo tudi prihične vzroke za nastanek bolezni.
Velikokrat je potrebnih nekaj stekleničk, da se stanje harmonizira. Naravna zdravila odpravljajo vzrok, ne samo simptom, zato ne smemo prehitevati časa in dopustiti telesu, da v svojem ritmu spušča vzorce- če bi vse sprostilo prehitro, tega ne bi prenesli.

Cvetne esence ne povzročajo neželenih učinkov, pa vendar se lahko zgodi, da se v vas zbudijo čustva, ki ste jih potlačili in ki jih je potrebno “očistiti”, da se lahko začne proces popolne ozdravitve. S tem ni nič narobe. Mogoče se le doda še kakšna druga esenca, da vas še bolj okrepi ali pa ob morebitni krizi
uporabimo rešilno zdravilo (rešilne kapljice) in s tem pospešimo brisanje strahov in travm.

Ne obupajte, ker čustva rabijo čas, da se uredijo in ta čas si morate dopustiti.

KAKO NAM POMAGAJO SVETNE ESENCE?

  • Vnašajo ravnovesje v čustva
  • Pomagajo, da postanemo mirnejši in nas življenjske situacije manj težijo
  • pomagajo nam, da postanemo močnejši
  • nas čistijo in prečiščujejo
  • pomagajo nam postati bolj intuitivni in v stiku z notranjim vodstvom
  • pomagajo nam opuščati negativno in se sprostiti

Edvard Bach je imel vizijo, da bo v prihodnosti vsako gospodinjstvo imelo zbirko teh esenc, ki jih bo nekdo v družini znal izbrati in predpisati. So resnično zelo dragoceno sredstvo za domačo rabo.

Vsem nam, ki smo prišli na ta planet je potrebno čiščenje blokad, zadari katerih se ne počutimo celostni, uravnoteženi in srečni (naše pravo stanje). Te blokade sčasoma povzročijo tudi fizično bolečino ali bolezen, če ne delamo na njihovem čiščenju.

Svojo mešanico ali posamično esenco si lahko naročiš TUKAJ. Za svetovanje in pomoč sem ti vedno na voljo.

Počasi v naslednjih dneh in tednih ti bom predstavila vsako esenco posebaj, zato ostani na vezi, če ti je tema zanimiva.

Vesela bom tvojega mnenja in izkušenj, napiši mi če si kapljice že uporabljal/a, kakšna je tvoja izkušnja? Imaš kakšne pomisleke? Deli svoje misli z mano 🙂