Kako se je začela GaiaLuna , “domača kozmetika”

To je zgodba o barvanju las s peroksidom

pri čemer je šlo narobe vse. Za razumevanje zgodbe, ti bodo v pomoč naslednja dejstva:
1) Simona je ustanoviteljica GaiaLune in je ustvarila vse recepte za to kozmetiko.
2) V času katastrofičnega barvanja las je bila Simona šele v srednji šoli in videz je bila takrat prioriteta daleč pred zdravjem.

Pred približno petnajstimi leti, si je Simona pobarvala lase na črno – seveda ne s kano ampak z eno tistih poceni barv, ki vsebujejo amoniak in vse česar si zdravorazumska oseba ne daje na lase in kožo. Rezultat: AAAAAAaaaaaaa! Simoni črna barva las sploh ne pristoji. Ukrepati je bilo potrebno takoj –


– peroksid


“Rečeno mi je bilo, da bo peroksid bolje prijel, če bom čez povila aluminijasto folijo. Nasvet, ki mi je za vedno spremenil življenje. Prvič sem zaslutila, da sem ga užgala, ko se je začelo kaditi izpod folije… Peklo me je tako, da sem jokala!”


Ko je bilo barvanja konec, si je nad kadjo umila lase, ki so en za drugim izpadali in žalostno potovali proti odtoku. Ni treba posebaj poudarjati, da so bili lasje slamnati, svetli in tako redki, da so se pod frizuro videla ušesa. Po več letih preizkušanja šamponov in preparatov je bilo dovolj.

“Naredila sem si svoj, domač šampon, kar po nekem receptu iz interneta. Prvič so bili moji lasje vsaj malo mehkejši! V naravni šampon sem se zaljubila po prvem pranju in ga takoj delila s sestro, ki si je prav tako barvala lase in tudi ona je bila presenečena nad močjo narave.”

Vendar… Lasje so bili po uporabi domačega šampona res mehkejši, vendar nič gostejši, tudi po pol leta ne!


Simona je raziskovala dalje, preizkušala sestavine in iz dneva v dan iskala rešitve. Tako je počasi v domač šampon priromal še rožmarin in kopriva. Pa Ylang Ylang, kreatin, kava …. in v nekaj letih preizkušanja, odvzemanja in dodajanja je končno prišla do izdelka s katerim je bila popolnoma zadovoljna.

In čisto počasi so začeli nastajati še drugi izdelki. Tako je z leti, ne da bi takrat to vedela, počasi nastajala znamka GaiaLuna, ki sedaj ne pomaga več samo njej.

Če te zanima več o domači kozmetiki GaiaLuna, si preberi še članek “O GaiaLuna”, kjer boš izvedela več o tem katerim načelom sledimo in kako delujemo. In ne pozabi nam vrniti embalaže! Samo s tvojo pomočjo lahko poskrbimo, da resnično minimalno obremenjujemo okolje. V članku “Poskušamo čim manj obremenjevati okolje” izveš več o tem + praktična in konkretna navodila.